Diskuse

Proč zavřeli Ivčinu cukrárnu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

koleis

2. 6. 2010 9:37
to je ptákovina

pokud tam probíhá výroba, tak musí mít plný HACCP a pokud ne, tak stačí základní sanitační řád. změna v užívání na potravinářský prostor se ohlašuje vždy, protože jsou na ně rozdílné požadavky. a že pokud tam má posezení pro zákazníky, musí tam mít pro ně i wc (do 10ti míst stačí jedno unisex), to je prostě pravda. tak to v dnešní legislativě je.

takové ty řeči, že to má jen pro posezení s dodavateli... na to má být kancl vzadu a pokud tam takový prostor není, stejně není nutné s dodavateli vysedávat. je jasné, že to tam má pro návštěvníky, i když pokutu jí hned dávat nemuseli. jen říct jak to je a dát lhůtu na nápravu.

0 0
možnosti

kubisek.no1

26. 4. 2010 15:14
podnikaní není lehké

Podnikání není lehké a někteří úředníci jsou paka k pohledání, jiní kupodivu dokážou i pomoci či poradit co a jak. Já podnikám víc jak rok sám na sebe, předtím jsem několik let byl jako spolumajitel. 

Momentálně se teď děsím jediné věci. Pokud volby vyhraje bradavice a rudý spol, bude to konec podnikání a to si myslím že pro většinu.

Jejich program je podpora všemožných nemakačenků a zavistivých jedinců, kteří nic nedokázali a lidem, kteří se o něco snaží, mít o něco víc než ostatní by nejraději ukradli nos mezi očima. Není tam podpora malých a středních podnikatelů, jen zvyšování daní pro podnikatele a pracující a zároveň zvyšování sociálních dávek pro nemakačenka. Socani a komunisti je jedna pakáž, která by tu 20 let po revuluci vůbec neměla co dělat. Z jeho projevů a projevů jeho oranžových a rudých spolustraníků mě často běhá mráz po zádech. Lidi mějte rozum....! nebo chte jít spáítky do komunismu, protože to tu bude když bradavice vyhraje volby.....

0 0
možnosti

nacken

24. 4. 2010 18:07
Ano , přesně

Tak tohle přesně znám, něco podobného jsem si prožil na vlastní kůži. Raději jsem to taky zavřel(Lahůdky)´a šel jsem raději do Německa. Mám teď klid, ale rád bych to klidně zkusil znovu, kdyby se v tomhle směru jak se v případu Ivči popisuje změnilo k lepšímu.Úřady něco hrozného a odrazujícího od podnikání.!!

0 0
možnosti

Frigo bez mašiny

22. 4. 2010 19:28
Nejsme přiblblé ovce

Státní úředník je tady pro nás nikoliv my pro něj. My tohoto státního úředníka (SÚ) platíme ze SVÝCH DANÍ a měl by nám být nápomocen. Chovejme se podle toho. Nechovejme se jako blbé ovce; nepodlézejme, ale zpražme SÚ,když se chová jako idiot i s rizikem potíž; pojďme mu vytknout jeho přiblblý přístup při DOSLOVNÉM plnění povinností výplývající ze zákonů či nařízení; choveme se asertivně; nedovolme, aby měl SÚ navrch. JE TADY PRO NÁS, MY SI HO PLATÍME !!!

Nenechme se buzerovat a šikanovat !!! Trvejme na tom, aby SÚ doložil všechny informace, na základě kterých nás buzeruje. Pamatujme si, že STÁT JSAME MY !!!

SÚ nejsou to hajzlové, jak si většina z nás myslí. Jsou to lidé jako my. Jen si chtějí zasloužit svůj plat, jako my všichni. Někdo je horlivý, někdo flegmatický a někdo na to vyloženě sere. PAMATUJTE SI, ŽE NEJSME BLBÉ OVCE.: http://recepty.mraveniste.cz/detail.php?detailrecept=197 )

Jirka

0 0
možnosti

nata.l

22. 4. 2010 16:12
hlavně že budou podporovat podnikání

Tak teď slibují ze všech stran našich "politiků", že se musí podpořit podnikání. Toto je příklad toho, že i když si lidé chtějí poctivě vydělávat, tak to skončí na obrovské byrokracii našich "úředníků". Ale kde by měli tito úředníci na platy kdyby nebylo podnikatelů. Mají tady být oni pro nás a ne my pro ně. :-/

0 0
možnosti

vtech

22. 4. 2010 8:07
uredniky vyhazet z oken

Mozna 5% by jich zahynulo nepravem, ale to je snesitelna chybovost.

0 0
možnosti

usti-mnichov

22. 4. 2010 12:25
Re: uredniky vyhazet z oken

vyhazet jak dph....cili 20% uredniku v tyhle zemi ;-D

0 0
možnosti

gazda2

22. 4. 2010 7:34
Ryba smrdí od hlavy.

Naše úřady jsou odrazem toho, koho jsme si "vybrali" aby tady "vládnul".

Vládne a nechá si za to zaplatit - to samé dělají někteří (malé množství) státních  úředníků. Když se někdo sekne, nebo tě tzv. nemá rád, můžeš to zabalit. Dřív to bylo totálně v čudu, na telefon se čekalo desítky let, hygiena, bezpečnost, živnostńák bylo panstvo. Teď je to sem tam totální magor, ale to stačí, aby jsi se raději odstěhoval.

Zkus to ale načerno, v podstatě na tebe nemají. Na to ale každý žaludek nemá.  

0 0
možnosti

Milan_Seliga

22. 4. 2010 2:06
Rovny a rovnejsi

Ono i s tim udavanim je to zajimave. Napriklad v Brne nektere nejmenovane hospody. Jedna cerstve otevrena, spousta zakazniku a najednou hygiena, nekolikrat. Kdyz nic nenasli, za mesic prisli znova. Nakonec to prestalo, nicmene o kus dal... Nonstop podnik s JEDNIM zachodem (pomocena misa s utrzenym prkynkem spolecna jak pro pany tak pro damy) kde navic nalevaji pivo nezletilym, slo na ne nekolikrat udani jak na COI tak na hygienu a v zivote tam kontrola nezavitala. Totez dalsi dva nejmenovane podniky se stejnym majitelem kde zasadne toci pivo centimetr pod miru a i pres nekolikere udani COI se k nim kontrola nikdy nedostavila. Takze ono staci mit ty spravne znamosti a muzete cokoliv.

0 0
možnosti

ajven

24. 3. 2010 8:29
závist

V čechách normální situace, s tím se potýkám už od roku 1992. Namísto aby úřady byly rádi, že si vytvořím pracovní místo, někdy i pro další zaměstnance, tak hází klacky pod nohy. Už jenom začít podnikat je finančně v čechách neúnosné. Ani se nedivím, že spousta lidí s podnikáním končí i po 20 letech a raději se nechají zaměstnat. Pro stát to výhodné není. Ale pro úředníka je jednodušší zkontrolovat malého živnostníčka než mamutí podnik. Má čárku za účast a stojí ho to menší úsilí. ;-O

0 0
možnosti

dodiks

19. 3. 2010 17:23
Nieste sami!

Na Slovensku sa buzeruje rovnako ak nie ešte viac!Ja som zo začiatku pri každej kontrole dostával pokuty minimálne 66 Eur :D.NAŠTUDUJTE si poriadne paragrafy!Keď naposledy som mal kontrolu zo živnostenského,ktorá jednoznačne po mne šla,tak som ich zavrel do kancelárie,ktorá sa nevytápa, bolo tam asi -10.mali ste vidieť ako sa ponáhľali odrazu,ani chyby nestihali nachádzať.ešte som tým sviniam zaveršoval par paragrafov a z asi 10 napomenutí ostalo jedno,samozrejme ma to stalo tych 66 Eur, ktore mam nachystane pri kazdej kontrole.PS:NIKDY SA NEDAJTE!Tvarte sa mudro, naučte sa tie paragrafy!V najhhoršom buďte aj jemne povedané "hrubý".Musia tancovať ako budete vy pískať,nie NAOPAK!veľa šťastia[>-]EUV

0 0
možnosti