Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TTBS

three times banned star

16. 3. 2010 5:28
Taky jsem v ČR podnikala

Nikdy víc!

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

15. 3. 2010 22:57
jak uz bylo v prispevcich nize -

je to porad socialismus a rovnostarstvi v lidech. Zivnostnik nedela rpece sluzby pro lidi, on je okrada a podvadi. Podnikatel nedava lidem praci, ale vykoristuje nebohe zamestnance. Burzoust je prece zlo a musi se na nej doslapnout.

A co z toho, ze mnoho z nich pracuje 12 hodin denne vcetne vikendu a prvnich x let jsou v minusu, nez se rozjedou. Kdyz by se pak spocitala hodinova mzda, maji min, nez mnoho tech, co po 8 hodinach odpichnou, jdou dumu s klidnou hlavou. Jakmile ale zacne zivnostnik vydelavat, stava se z nej nepritel. Vzdyt zisk je prece nemravny. At si podnika, ale beda, kdyz na tom vydela.

0 0
možnosti
MR

Natramn

16. 3. 2010 14:17
Re: jak uz bylo v prispevcich nize -

R^:-/

0 0
možnosti
P9

pavel 99

15. 3. 2010 18:17
Přesně tak,

a pak se vyrojí smečka s "krví podlitýma očima" od závisti a začne vykřikovat, jací jsou živnostníci podvodníci a jak je třeba s nimi zatočit dalšími (vyššími) daněmi a poplatky.:-/

0 0
možnosti

jarinka

15. 3. 2010 17:53
Konec cukráren v Čechách.

Je podivné, že kontroloři se zaměří na jednu hospodu a další čtyři v městečku nechají bez povšimnutí. Ať zkontrolují všech pět, když už, a hlavně tu udavačskou. Jinak nabuzují dojem, že jsou úplatní. Není možné, aby jeden hospodský zaplatil pokutu proto, že včas nestačil vykachlíkovat záchody do ještě větší výšky, jak velí Evropská unie, zatímco ostatní čtyři se smáli pod vousy a přitom kachlíky žádné.

Co se týče drobných živnostníků, stát jim svými zákony připravil takové podmínky, že jich spousta raději skončila, nejeden bývalý obchodník raději přešel do Kauflandu. Tam jenom kouká, co si takový obr může dovolit (trvale špatně označené zboží), zatímco jeho za to pokutovali.

 

0 0
možnosti
OU

15. 3. 2010 17:48
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
T

Tecumtha

15. 3. 2010 17:28
víte pane autore- takhle to dopadá, když politici přesvědčí

část voličů, že co podnikatel, OSVČ a živnostník- to zloděl a šizuňk na daních a podobné hovadiny . Lidská závist pak vše dokončí. A hnus je pak sledovat, jak se lidé, kteří to o živnostnících zlodějích rozhlašují pak tady snaží vás přesvědčit, že s tou paní soucítí a že oni to snad dokonce znají - i když tomu bych i věřil- přecijen to udání může být právě od takových .

0 0
možnosti
JP

johnpeters

15. 3. 2010 17:21
To znam,

to velmi dobre znam!Tady je popsany nas realkapitalismus do puntiku.Absolutni karma.Provozoval jsem u prodejny jidelnu,ciste pro lidi z Holesovic,pracoval jsem 15hod.denne,zisk z teto byl 5000Kc á 1 mesic.Uklizecka mela vic,Po navsteve COI jsem za udajne provozovani hostinske cinnosti dostal flastr 10 OOOKC,okamzite mi zablokovali ucet v bance(u maleho to jde!!!),Po zaplaceni jsem odvezl vybaveni na skladku,a šmytec!At se lidi nažerou treba v parku.P.S.Jsem živnostnik 20 let,momentalne pradlo,a mam klid.Uz nikdy jidlo!!!

0 0
možnosti
B

Busák

15. 3. 2010 17:01
Dobrý den, pane Pacnere,

v první řadě bych vám chtěl poděkovat za vaše zasvěcené komentování kosmického programu, vaše (a ještě páně Mrázkovy blahé paměti) pořady jsem hltal jedním dechem a pár vašich knížek také mám.

Ale k věci - to co popisujete jsem také zažil a byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem skončil jako OSVČ. Ony ty nekompetentní, anonymní šedé myšky otráví lidi snad víc, než naši slavní politici. Situace je přesně taková, jak jste jí popsal - informujete se, co po vás budou chtít za podklady. Něco vám (v lepším případě) nadiktují, když dotyčné podklady obstaráte, vždy najdou něco, co vám ještě chybí. Obstaráte požadované, jdete znovu na úřad a chtějí něco dalšího nebo jiného. To s vámi hrají libovolně dlouho, dokud vás to neomrzí a nevzdáte to.

Nemají v podstatě žádnou odpovědnost, ale za to moc vás buzerovat - a to jim stačí ke štěstí. Bohužel. :-(

0 0
možnosti
D

da.rock

15. 3. 2010 16:37
Ano

dokážu si tu situaci živě představit.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

15. 3. 2010 16:21
zajda

Pane Pacner, ta odpověď je velmi jednoduchá. Po r. 1989 se ti nejschopnější, nejsamostatnější a největší dobrodruzi pustili do podnikání. Ti méně samostatní, se pustili do jazyků a zvyšování kvalifikace, aby měli dobré uplatnění na trhu. Kasta šejdířů se vrhla do politiky. A do těch státních úřadů, se nabírali paní, které do té doby seděli coby šedé myšky v kancelářích státních podniků a přepisovali čísílka z jedné kolonky do počítače nebo do jiného archu papíru.

Ty nikdy nic sami nenastudují, neporovnají, nepřevezmou píď zodpovědnosti na svá bedra. A tak papouškují to, co zaslechly na nějakém školení před 5 lety, případně jim sdělila kolegyně před odchodem do důchodu.

Každý, kdo si někdy něco vyřizoval po úřadech ví, že si sám musí potřebné informace najít a úředníka/úřednici přesvědčit, že ty jím předkládané informace jsou správné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5965x
Celý život jsem prožil v MF-MF DNES jako redaktor pro vědu. Nejvíce jsem se zajímal o kosmonautiku, po roce 1990 o nejnovější dějiny a špionáž. Napsal jsem kolem třiceti knih.