Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

18. 3. 2010 20:03
Podobný postup

podobný postup se uplatnuje i u vyrobnich provozu, pokud si na ne statni sprava zasedne.  Statni urednik je pak srtrasne otravny a dokaze jakekoliv podnikani silne zneprijemnit. Pritom vetsina jejich pravomoci je spis na zavadu, nez ku prospechu podnikani.!!

0 0
možnosti
JG

gazda2

22. 4. 2010 7:36
Re: Podobný postup

Problém není v pravomocech, ale v odpovědnosti. Za co takový úředník vlastně zodpovídá? V zásadě tě jenom tepe za dodržování předpisů a mává kolem sebe zákoníkem. Ale bohužel nezodpovídá vlastně za nic.

0 0
možnosti
MM

martin496

18. 3. 2010 7:36
Proti udavačům jednoduchá pomoc, ale musí se chtít! :o)

ono by proti udavačům hlaně těm notorickým pomohlo docela jednoduché opatření. Příjde od Tebe udání na konkurenci, provedeme kontrolu prvně u Tebe a pak se uvidí :o) a třeba to dát i do zákonů, když se úředníci velice rádi ohánějí tím, že ze zákona musí. A reagovat na anonymy? To se snad není zapotřebí ani zmiňovat :o)

0 0
možnosti
R

robinhud

18. 3. 2010 18:25
Re: Proti udavačům jednoduchá pomoc, ale musí se chtít! :o)

To nejsou udavači. To jsou podnikatelé kteří uplatili státní správu aby zlikvidovala jejich konkurenci. V Náchodě jedna cukrárna musela zrušit posezení pro zákazníky. Důvod nemá toalety pro zákazníky. Další cukrárna o 500 metrů dále žádné toalety nemá a posezení tam funguje už přes 2 roky.Rv[>-]

0 0
možnosti
JF

fonteyn

17. 3. 2010 22:12
poučný článek

Bohužel to tak funguje a není to jen věc ČR. Jak v Evropské Unii, tak třeba v U.S. může konkurence znepřijemňovat život nejrůznějšími udáními. Myslím, že je smůla, že je vždy musí úřady prověřit a někdy i třeba něco najdou, čímž podnikatele odrazují. Já si třeba klidně koupím něco, kde nemají záchod pro zákazníky, ale konkurence třeba prodává tři dny staré chlebíčky a nikdo je neudá... To je to a těžko tohle řešit, když prostě někdo píše udání. Navíc ten úřední šiml a nejasné informace celou věc velmi ztěžují. Dobrý úředník je požehnáním, ale je jich velmi málo...většinou darmo mluvit. Lenost, neochota, arogance, hloupost...to potom podnikatelé mají hned větší chuť podnikat, když si udělají kolečko po pár takových!

0 0
možnosti
MM

captain cook

17. 3. 2010 12:02
ze vseho nejvic pripad poukazuje

na obycejnou lidskou zavist pochazejici od konkurence nebo od lidi, kteri sami nemaji a proto nepreji jinym. Podle typickeho ceskeho "ona si nejak vyskakuje nad ostatni a proc by mela mit? Kdyz ja sam nemam, at nema ani ona". Tak si proste nekdo dal za ukol ji znicit. Vedel jak nejlepe na to v Cesku a pouzil k tomu ucelu uredniho simla..

0 0
možnosti
B

BajnyPhoenix

17. 3. 2010 9:22
100% úřednice - žena středního a většího věku

Mám zkušenosti ,že tragedie jsou ženy na úřadech,zejména ty starší. Zlá baba ,nic nevím,zjistete si to néééé? Vy to chcete a neotravujte. A pak,takhle to nemůžetéééé.

A když chlap úředník,tak plně znalý předpisu a vy něco chcete,tak řekne udelte to tak a tak,jinak by hrozilo to a to. 

0 0
možnosti
BB

Bennu

17. 3. 2010 11:45
Re: 100% úřednice - žena středního a většího věku

Nenech se zmylit. Mluvil jsem se znamym a zna jednu 25 z odboru zivotniho prostredi, ktera ve 5 mesici tehotenstvi bylo schopna lezt na 10m komin, aby se presvedcila, ze z nej nekouri, i kdyz k nemu nebylo viditelne nic pripojeno.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

16. 3. 2010 16:34
je to tak

manžel provozuje cukrárnu ve vlastním domě - ted už je to docela OK,ale buzerace ze strany hygieny a jim podobných, je děsná. Chtějí mít všude nerez,pákové baterie, WC musíme mít jak pro zákazníky,tak pro jednu zaměstnankyni.

Chtěla bych vidět, jak kontrolují Vietnamce, co provozují stánky s občertvením. VVV

0 0
možnosti
MT

Maxx_Th

16. 3. 2010 16:44
Re: je to tak

Zbytečná buzerace lze řešit i jinak, převeďte to do osobní roviny, přes hubu si žádný úředník nenechá dát, za to mu jeho úřad nestojí. Ale není to pro každého.

Jinak potvrzuji, že právě tohle je to co ubíjí snaživou střední vrstvu. Hloupá šedá myš.

0 0
možnosti
JB

lukim

16. 3. 2010 14:56
Článek

i diskuze dobrá až na maličkost. Chybí tady doplnit, že úředníci jsou povinni se řídit zákony, ale ty jsou v tomto státě téměř všechny zmetky !! A teď babo raď  !! Dokud tam budeme volit takovou neschopnou čeládku, tak to ale lepší nebude váženíRv

0 0
možnosti
MT

Maxx_Th

16. 3. 2010 16:58
Re: Článek

Úředníci aplikují zákon takto. Přečtou si náležitost, kterou musíte splňovat a vydají se na obchůzku. Nedej Bože, když se je zeptáte na něco jiného, nevíme, zjistěte si. Skušenosti s ČOI? Přijdou s nastudovanou stížností, ale když na ně vyvalíte Obč. zákoník, tak koukají, že už to někdy slyšeli. Vždycky jsem si myslel, že když je to předmět jejich práce měli by se v tom orientovat, ale většinou jsou tyhle úředníčci pouze vykonavatelé čehosi o čem nemají v globálu ani páru. V nejhorším to za ně dotáhne právní oddělení, které ovšem také stojí často za vyliž. Bohužel je to tak, že ti nejméně schopní uvíznou na úřadech, požadavky zaměstnavatele nic moc, odpovědnost žádná, pevná prac. doba, sice za mrzký peníz, ale když mě vyhodí pro neshopnost a nesamostatnost 3 soukromníci, těžko najít něco lepšího. Setkal jsem se s lidmi, nad kterými jsem jako spolupracovník, nadřízený nebo zaměstnavatel tekl (po pracovní stránce), po přechodu na úřad si libovali jak jsou uznávanými odborníky . Co dodat.

0 0
možnosti
F

fildicka

16. 3. 2010 11:01
Skvelej clanek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

R^R^R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

16. 3. 2010 8:13
Pane Pacner

Pěkný článek a karma;-D

Vy jste naše hvězdička blýskává.Jediný novinář,co napsal pravdivý článek o medicíně.

Je už to asi 18 let a furt si ten článek pamatuji..... bylo tam i jak si americký lékař

popletl hadičky......

Pane Pacner, kdykoli jsem ochoten dojít vám pro pivo R^

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 3. 2010 7:06
ceske cukrarny a cukrari v Australii

maji vybornou povest, zadnou zbytecnou sikanu pokud splnuji hygienicke predpisy a zadne podrazy od konkurence.

Jeden cesky cukrar otevrel cukrarnicku Prague Cakes, po nekolika letech prodal a vratil do Ceska. Nevim, zda se tam snazil podnikat, ale za par let byl zpatky v Australii, kde zalozil novou firmu Bohemia Cakes, ktera mela jeden cas asi 3 pobocky. Zustal u toho skoro 10 let, nakenec znovu prodal a odstehoval se domu do Ceska, asi 2 roky po tom, co se tam odstehovaly jejich deti.

Nevim zda tam znovu podnika "ve fochu", v necem uplne jinem, nebo si jen uz uziva zivota doma a s pribuznymi, po nichz se jim styskalo. Nastesti s jeho odchodem cukrarny nezanikly. Ta prvni je ve vlastnictvi dvou Slovenek, ktere pokracuji v tradici a maji i fotografie z Prahy na stenach. Tu druhou vlastni ceska rodina. Obe maji par stolecku a zidli uvnitr a v peknem pocasi i venku. Zadna bu*erace - a zadny zachod mit nemuseji, protoze jsou jen male provozovny a verejne zachodky jsou pobliz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5965x
Celý život jsem prožil v MF-MF DNES jako redaktor pro vědu. Nejvíce jsem se zajímal o kosmonautiku, po roce 1990 o nejnovější dějiny a špionáž. Napsal jsem kolem třiceti knih.