Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

topič elektrárenský

14. 3. 2008 19:24
Ne o všem se dá rozumně diskutovat.

Problém je trochu v tom, že ne každá zpráva je vhodným tématem k diskuzi. Diskutovat mohu o tom, zda má smysl zavádět v metru turnikety, tam očekávám diskuzi příznivců a odpůrců s uvedením argumentů pro či proti. V takových diskuzích je také vulgárních příspěvků minimum. Jakmile je zpráva obecnější a to je i případ zpráv v černé kronice, tak tam se diskuze vždy nějak zvrhne a to často i zcela mimo původní téma. Nepřímo pak působí i to, že když vidím, kam taková diskuze směřuje, tak nemám sebemenší chuť se do ní zapojit, což bude asi problém i jiných slušně diskutujících a tudíž ty vulgární příspěvky v takovéto diskuzi převáží.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

14. 3. 2008 19:31
Re: Ne o všem se dá rozumně diskutovat.

Já to beru sportovně.Jakožto gay se zapojuju celkem často do diskusí k tématu homosexualita(nevím proč,ale Idnes si v poslední době tohle téma opravdu velmi oblíbila) a z primitivů,kteří si tam přijdou vyléčit mindrák si pěkně utahuju.I jim samotným mnohdy pak dojde,že tudy cesta fakt nevede a "diskusi" vzdaj;-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

14. 3. 2008 19:23
Koukám,že se potrefená ozvala

Toddei tak jsme věděli,že je to hlavně o tobě ;-D

0 0
možnosti
H

hella.k

14. 3. 2008 17:32
Vážený.

Celá dlouhá léta píšete pro MF. Celá dlouhá léta jistě sledujete, jak se společnost mění. Celá dlouhá léta jistě sledujete, jak se rok co rok  zvyšuje od sametové revoluce počet vražd a násilí v demokraticky řízené společnosti. Celá dlouhá léta jistě sledujete, jakou elitu si lidé volí do vedení tohoto státu. Celá dlouhá léta se přesvědčujete o inteligenci různých Grossů, Topolánků, Langerů a o jejich vybraném slovníku. Některé z těchto minulých či současných představitelů mají lidé za svůj vzor. Bohužel. Nemůžete se proto divit, že lidé, kteří se účastní diskuzí používají stejných metod vyjadřování, jaký používají představitelé politických stran, poslanci a senátoři. Odkazuji třeba na slovník senátorky Janáčkové, ministra  Langra, ministra Bursíka či chlapa z gulema Topolánka. Není se čemu divit, doba založená na hulvátství, korupci, ožebračování 2/3 národa přináší své ovoce. Novináři tomu všemu nasazují korunu. Takže se uklidněte a nechte anonymní pisatele vyjádřit svůj názor.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

14. 3. 2008 17:26
Co je víc vulgární

Jedna věc jsou vulgární výrazy, které známe a v dobré společnosti se nepoužívají.

Druhá věc je mluvení ve stylu Švejka - to je ten syn toho propíchnutýho pilníkem apod. O lidské tragédii se mluví s největším cynismem a zcela bezcitně. Nikdo nechce nějaký soucit, ale minimum taktu chtít lze.

Na rozdíl od vulgárního slovníku toto lze těžko nějak pokrýt. Trestné to není. Je to takový hyenismus, kdy se bezcitně mluví o cizím neštěstí. Případně se taková událost užije v přihřátí politické polívčičky. Tady uvedení jména nepomůže.

Lidé se možná budou stydět za návštěvu nevěstince či erotických serverů (ale spíš se moc lidí za to stydět nebude), ale ne za nevkusnou prezentaci svých politických animozit, na úkor cizího neštěstí.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

14. 3. 2008 17:30
Re: Co je víc vulgární

Hyenismus je , když večer čučíte na Novu , kde ukazují rozšmelcovanýho řidiče. Provokativní černý humor , tak rozšířená na iDNES ne. :-P

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

14. 3. 2008 17:10
Pár poznámek

Já např. diskusi ke kauze IN nečetl, viděl jsem, že byla zablokovaná. I tak je lépe některé diskuse nečíst. Přijde mi trošku licoměrné naříkat nad vulgárností - a sám ji číst. Není i toto vulgární - i když méně?

Anonymita - já tak píšu proto, že v práci by firma nerada viděla, že píšu v prac. době do nějaké diskuse. Což se týká většiny diskutérů, to nejsou jen důchodci, invalidé a nezaměstnaní. Většina jich píše v pracovní době.

Dále - co jméno znamená? Jméno jako Pavel Novák neznamená vůbec nic. I méně obvyklí jméno pro cizí lidi nic neznamená. Zveřejnovat i adresu a rodné číslo?? Nečetl jste zákon na ochranu osobních údajů? Důvěrné údaje mají přísná pravidla pro zveřejnování.

Lidé jsou dohledatelní. Některé diskuse uveřejnují i IP adresu (což může být firma či dům, který ji sdílí). Myslím, že i když Idnes ji nezveřejnuje, tak ji bude mít v záznamech. Nevidí ji pouze diskutéři.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

14. 3. 2008 17:14
Re: Pár poznámek

Jo ty se domníváš , že tím , že neuvedeš v diskuzi na iDNES celé jméno , se tvůj zaměstnavatel nedozví , že v práci serfuješ ??? 8-o Ty jseš tedy prosťáček. ;-D

0 0
možnosti

inedible

14. 3. 2008 16:58
tohle muze napsat opravdu jen clovek

ktery o fungovani internetu nic nevi -

"Spíš by měly redakce od diskutérů vyžadovat jejich internetové adresy,

které by nezveřejňovaly, ale ukládaly je do archivů a v případě, že by

tihle lidé často překračovali rámec slušnosti, uložit do programu zákaz

jejich přístupu do diskuse. Anebo znáte lepší cestu?"

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

14. 3. 2008 17:08
Re: tohle muze napsat opravdu jen clovek

To si ještě pan Pacner pamatuje z dob , kdy se do archivu ukládaly složky na školu  nepřijatých dětí nepohodlných osob. :-P

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

14. 3. 2008 16:57
Je to dáno nejnižšími pudy části lidské společnosti

Pane Pacnere, osobně si myslím, že ve společnosti je určité procento lidí (neodvažuji se hádat kolik - jen doufám, že ne více než 10%), kteří mají v sobě určité asociální pudy, které za normálních podmínek jsou nuceni skrývat, jinak by byli ze společnosti takříkajíc vyobcováni. Ve chvílích, kdy jsou anonymní - nehrozí trest - tak odhodí svou "lidskou" masku a své zvířecí pudy plně projeví. To jsou potom ty nepochopitelné odporné příspěvky v internetových diskusích. 

Podobné je to s anonymními fotbalovými raubíři - tam už je to horší, při střetu s nimi jde o zdraví.

Nejhorší je pak střet s těmito patologickými osobnostmi v době válečných konfliktů, neboť tam jde o život. Tito lidé krytí "válkou" pak odhazují zcela svou lidskou tvář a páchají zvěrstva proti lidskosti. Znásilňují, vraždí, mučí.

Po 2 sv. válce se říkalo, že se to nemůže opakovat. Opak je pravdou - bývalá Jugosl. je tomu důkazem. Irák a nesmyslné mučení vězňů - totéž.

Své zábrany odhazují, jakmile jim to okolnosti umožní.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

14. 3. 2008 17:07
Re: Je to dáno nejnižšími pudy části lidské společnosti

Blábol. Jste úplně mimo realitu.

0 0
možnosti
YY

Yeback

14. 3. 2008 16:24
Cenzura a špiclová je nejlepší cesta.

Rv

0 0
možnosti
K

karel_vvv

14. 3. 2008 16:11
Jak zkulturnit internetove diskuse ?

Editovat.

Takhle to delaji v USA. Kdo to nevi, divi se pak, jak jsou ti americani slusni a kulturni.

Proste v internetove redakci maji spoustu editoru a ti prispevky od ctenaru vyrazuji a edituji. Tim se vylouci psychopati.

A na otazku, zda to neni omezeni svobody slova a projevu ? Neni, kazdy si prece muze svobodne zalozit svuj vlastni blog. A proc by redakce novin mela mit povinnost poskytovat komukoliv prostor na svem webu, svuj kredit a kapacitu pripojeni ? To prece nemusi.

Takze vsechno je to o platech a nakladech redakce a o redakcni praci. Jinak zdravim, pane Pacnere a tesim se na dalsi knihu od Vas.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

14. 3. 2008 15:33
zakazovat

Pokud chceme lidem zakazovat vyjadrovat jejich nazor, bytsi je treba hruby a nesmyslny, tak se muzeme rovnou vratit do komunismu.

Navic, vetsina diskusi je slusnych. Sproste reakce se vyskytuji vetsinou tam kde autor clanku lze nebo predvadi agitku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5965x
Celý život jsem prožil v MF-MF DNES jako redaktor pro vědu. Nejvíce jsem se zajímal o kosmonautiku, po roce 1990 o nejnovější dějiny a špionáž. Napsal jsem kolem třiceti knih.